MMT 2024 – Siófok, Hotel Panoráma

      MMT 2024 – Siófok, Hotel Panoráma bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Május társaságunk számára a Balaton mellett tartott éves konferenciánkat is jelenti, amelyre több mint tíz éve már nem Almádiban, hanem Siófokon kerül sor. A Panoráma szállóban nem is régi ismerősként, de barátként fogadnak, és amit lehet, megtesznek azért, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat. Ennek bizonyítéka az is, hogy jövőre – a konferencia előre láthatólag 2025. május 7-9 között lesz… Teljes cikk »

Innovációs díjak 2024

      Innovációs díjak 2024 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Magyar Innovációs Szövetség honlapján olvasható hírekhez mi mást tehetnénk hozzá, mint hogy szívből gratulálunk! „A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Alapkutatástól a piacig” 2023. évi Innovációs Díjában a Technoorg Linda Tudományos Műszaki Fejlesztő Kft. részesült a „CleanMill – ionsugaras mintapreparáló rendszer védőgázas munkakörnyezethez való illeszkedéssel” c. innovációért. A Technoorg Linda Kft. fennállása óta az ionsugaras mintapreparáló berendezések fejlesztésével… Teljes cikk »

A Barna Árpád-díj felhívása

      A Barna Árpád-díj felhívása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kedves kollégák, barátaink, a magyar tudományos közösség tagjai! Örömmel értesítünk benneteket, hogy lehetőségünk nyílt egy új díj alapítására, mely egyrészt méltóképpen megőrzi elhunyt kollégánk, Dr. Barna Árpád emlékét és munkásságát, valamint az igen jelentős pénzdíjnak köszönhetően elismeri és segíti a hazai kutatók munkásságát. Kérlek benneteket, hogy olvassátok át a kiírást és bátran terjesszétek kollégáitok körében, hogy minél több kutató számára tudjuk… Teljes cikk »

Prokop Susanne a Junior Prima Díj Tudomány kategóriájának 2023-as győztese

      Prokop Susanne a Junior Prima Díj Tudomány kategóriájának 2023-as győztese bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mi mással is kezdhetnénk, mint azzal, hogy gratulálunk fiatal és sikeres kolléganőnknek, Prokop Susanne-nak (KOKI) legújabb sikeréhez, a Junior Prima Díjhoz, a 33 év alatti kutatók legrangosabb magyar elismeréséhez!Susanne, aki kiváló eredményekkel és díjgyűjteménnyel – többek között a jól megérdemelt Kuffler-ösztöndíjjal – érkezett a KOKI-ba, amikor a Katona István által vezetett csoporthoz csatlakozott, több szempontból is kiváló helyet választott, és… Teljes cikk »

Solymosi Katalin a YAE új elnöke

      Solymosi Katalin a YAE új elnöke bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

„A Young Academy of Europe (YAE) éves közgyűlésén, október 9-én a szervezet elnökévé választották Solymosi Katalin növénybiológust, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) habilitált adjunktusát, a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) alumnáját és korábbi társelnökét.” A MTA honlapján olvasható cikk arról is tudósít, hogy Kata, akire nálunk is mindig számítani lehet, ha valami feladat van, akinek egy társaságunkat is érintő hír kapcsán… Teljes cikk »

Kettős siker

      Kettős siker bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat 1997-ben a Magyar Tudományos Akadémia elnökének kezdeményezésére hozták létre a doktori fokozatot szerzett posztdoktori kutatók támogatására, és 1998 óta évente ítéli oda a Bolyai Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma. Az egy, két vagy három évre adható ösztöndíj időtartama zárójelentéshez kötött, amelyet értékelnek, és a „kiváló” vagy „jó” minősítéssel rendelkezők újra pályázhatnak. A „kiváló” szakmai minősítéssel végzett ösztöndíjasok… Teljes cikk »

Kitüntetések

      Kitüntetések bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Társaságunk két igen jól ismert, elismert és sokak által szeretett tagja, Barna B. Péter és Balázsi Kati is magas állami kitüntetésben részesültek nemzeti ünnepünk alkalmából. „Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: BARNA B. PÉTER fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Energiatudományi Kutatóközpontjának kutató professor emeritusa, a Debreceni Egyetem címzetes… Teljes cikk »

Kónya Zoltán az Academia Europaea új tagja

      Kónya Zoltán az Academia Europaea új tagja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Akadémia sokféle van, és akadémikusnak lenni általában olyan megtiszteltetés, amelynek eléréséért nem kevesen küzdenek. Egy nemzeti akadémiai tagság esetében még sikeres is lehet az igyekezet, de az európai nemzeteket összefogó Academia Europaea tagságát megkapni nem elégséges itthon ajánlókat szerezni, a döntés is másképp történik, ráadásul a megválasztott tag nem hogy valami járandóságot kapna, de tagdíjat is kell fizessen! A tagdíjakból… Teljes cikk »

Kovács Kristóf (1948-2023)

      Kovács Kristóf (1948-2023) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

„Kovács Kristóf okleveles vegyészmérnökként diplomázott 1972-ben a Veszprémi Vegyipari Egyetemen, és nyugdíjazásáig a Pannon Egyetemnek – és annak jogelődjeinek – volt alkalmazottja. 1969-ben szervezője volt az első Veszprémi Egyetemi Napoknak. 1974-ben egyetemi doktori, 1994-ben a kémiai tudomány kandidátusa címet szerzett, többször dolgozott az Amerikai Egyesült Államokban és Németországban is, majd 1995-ben egyetemi docenssé nevezték ki. 2006-tól tanszékvezetőként, majd 13 éven… Teljes cikk »

A Román Elektronmikroszkópos Társaság konferenciája

      A Román Elektronmikroszkópos Társaság konferenciája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bogdan Vasile, a  Román Elektronmikroszkópos Társaság elnöke levelet küldött, melyben októberi konferenciájukra invitálja társaságunk tagjait. A helyszín a kincses Kolozsvár, a konferencia regisztrációs költsége 300€, és a helyszíntől öt percre lévő szállodában napi 100€ körüli a szállásköltség. Akit érdekel ez a lehetőség, Kolozsvárra is szívesen ellátogatna, kérem, olvassa el az alábbiakat, jelentkezzen a konferenciára, és részvételével vigye jó hírét a… Teljes cikk »